Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servera inte om kunderna inte hinner äta

/

Annons

Ikea-restaurangen serverar lördagar och söndagar varm mat fram till klockan 17.30 och varuhuset stänger 18.00.

Den ström av matgäster som man fram till 17.30 tog betalt av ser man några minuter senare som ett besvär när man vill stänga ner och städa undan. Några matgäster som knappt hunnit sätta sig och andra som inte hunnit äta klart möts av följande besked när de ska hämta den dryck eller det kaffe de betalat för när de ser att samtliga automater som serverar dryckerna är avstängda och rengjorda strax efter klockan 17.30: Restaurangen är stängd! När ett tiotal matgäster protesterar får de beskedet: Det är risken man tar med att beställa mat så här sent att det blir så här.

En fråga. Ser Ikea Sundsvall och dess ansvariga inte svårigheten som dess matgäster ställs inför? Att restaurangen stänger innebär här att inga nya matgäster serveras varm mat efter denna tid. Normal hyfs och anständighet är att man ser de gäster som nyss satt sig att äta och som betalat fullt pris för sin mat som önskade gäster och att de har tid att äta färdigt liksom att till exempel hämta kaffe på maten eller mer dryck. Att restaurangen inte serverar varm mat efter ett visst klockslag innebär inte att restaurangen bommar igen då.

Det är aldrig roligt att bemötas respektlöst av personal som så tydligt vill hinna bli klar med något som inte handlar om service mot betalande kunder. Ibland blir det så övertydligt som lördagen 22 november.

Vågar någon ansvarig bemöta och svara på detta?

Van besökare av Ikeas restaurang

Svar direkt: Vad tråkigt att du har haft en negativ upplevelse och fått denna bild av vår restaurang efter ditt besök. Jag vill samtidigt passa på att tacka för din feedback som gör att vi kan bli bättre. Vi serverar varm mat fram till klockan 17.30 på helger och till klockan 19.00 på vardagar. Därefter ska det alltid vara full service av dryck och kaffe fram till dess att sista gäst lämnat restaurangen. Varuhuset stänger vardagar klockan 20.00 och helger klockan 18.00. Dock låser vi för sista gästen först cirka en halvtimme efter stängning, allt för att man som kund ska få samma service oavsett när man kommer till oss. Våra rutiner och bemötande har inte fungerat fullt ut denna kväll i restaurangen. Vi tar åt oss av din feedback. Vi hoppas samtidigt att du vill komma tillbaka till oss även i fortsättningen.

Martin Albrecht, varuhuschef Ikea Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons