Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukdom följer inte kontorstid

/

Annons

När ska alla politiker inse att sjukvården inom landsting eller regioner är utagerat? Det kostar mer än vad det smakar att ha lokala politiker leka företagsledare som det egentligen handlar om. De lokala politikerna har svårt att ta realistiska beslut på grund av att man vill behålla det egna valunderlaget och den politiska makten det ger inom landstinget. Man glömmer lätt nackdelarna av det systemet för sjukvård som vi har. Varför finns stafettläkare och nu även stafettsköterskor – för att det finns 21 arbetsgivare med dålig ledning i landet.

Ingen politiker vill inse att den organisation som finns nu kostar skattebetalarna miljarder för en vård som försämras för varje år som går. Nu vill man begränsa vinstuttaget för privata vårdcentraler när man blöder ut pengar via privata uthyrare av vårdpersonal. Varför ger man sig på en organisation som verkar under samma regler som landstingsdrivna vårdcentraler? Är det för att gömma det faktum att landstingsstyrd verksamhet inte fungerar och att man inte vill se att privata vårdcentraler klarar av att dra runt verksamheten med vinst med samma vårdpeng?

Man säger att landstingen behövs för den nära kontakten med innevånarna. Jag säger att det bästa sättet att få lika vård i hela Sverige är att lägga ned landsting och regioner och förstaliga vården. En arbetsgivare gör att marknaden för stafettläkare och sköterskor begränsas samt att man kan fajtas med läkarna om arbetstider. Sjukdom följer inte kontorstid eller hur.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons