Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska det vara så svårt att slänga skräpet i soptunnorna?

/
  • Vad sysslar publiken med? undrar Magnus Sjöstedt som har städat efter Timrå IK:s matcher i Eon arena. (Personerna på bilden har ingen direkt koppling till artikeln.)

Annons

Nyss hemkommen efter ett arbetspass som städare på Eon Arena och jag blir alldeles stum av förundran över vad publiken egentligen sysslar med under matcherna?

Att en del testosteronstinna ungdomar inte vet bättre må väl vara hänt på ståplats. Men det är så grisigt och skitigt fläckvis även på sittplats att man kan tro att folk är dumma på riktigt. Man dricker sitt medhavda kaffe på läktaren och släpper sedan helt sonika plastmuggen rätt ner där man står eller sitter. Man spottar ut tuggummi och portionssnus längs gångarna och det är kilometervis rader av godispapper och popcorn precis överallt.

Ska det vara så förbaskat svårt att bära med sig skräpet man burit med sig när man antingen går på muggen eller kioskerna alternativt åker hem när det finns soptunnor strategiskt utplacerad vid ingångarna? Vad är problemet liksom? Gör ni likadant hemma? Släpper allt ner på golvet där ni sitter eller står? Då förstår jag verkligen varför skilsmässostatistiken är så utbredd i det här landet.

Personligen blir jag frustrerad, förbannad och besviken över hur oaktsamma många individer är, det finns inget hjärta eller hjärna bakom någonting. Man skiter högaktningsfullt att det krävs en hel armé med människor som brinner för att hålla snyggt, för att ta reda på svineriet efteråt – och så har folk mage att klaga på att Timrå IK inte har några pengar? Vad tror ni det kostar att städa en hall dagarna efter match i både tid, pengar och ärligt engagemang? Jag vet inte ens om jag vill spekulera.

Magnus Sjöstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons