Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi spara eller slösa?

/

Annons

Replik på "Frågan som dominerar den politiska debatten i Timrå", ST 24 juli

Två moderata företrädare i Timrå, Tony Andersson och Kenneth Westberg, har i sin insändare om Timrå IK, blandat äpplen och päron. Som vanligt förmedlar de felaktiga uppgifter om kommande investeringsbehov på arenan, där de drar till att behovet är 20 miljoner kronor. Om man vill så kan man ju alltid vilseleda allmänheten i olika frågor.

Det som dock är mest anmärkningsvärt är hur de påstår att kommunens köp av arenan för 45 miljoner kronor (eller som de skriver 65 miljoner kronor) skulle påverka kommande investeringar i bostadsbyggande för AB Timråbos del och hyressättningen för de boende. Vi trodde faktiskt att ni båda varit med i politiken så länge att ni kunde skilja på Timrå kommuns plånbok och AB Timråbos ekonomi!

Eftersom AB Timråbo fått ett ägardirektiv som innebär att de ska se till att fler bostäder skapas för inflyttare, så kommer de att behöva låna pengar och då kommer kommunen att utöka sitt borgensåtagande.

Tony Andersson säger nej till att kommunen ska köpa arenan, men ändå så är han intresserad av att tjäna pengar på affären. Hur då? Jo, han överklagade upphandlingen av driften på arenan, eftersom han ansåg att hans firma T Andersson Konsult AB lidit skada. Tony var väl för upptagen med att sköta sitt heltidsarvoderade uppdrag så han inte hann svara på upphandlingen i tid. Det han inte visste om då, var att kommunen redan avbrutit upphandlingen.

Vi har majoritet i frågan, med (V) och (C), inse det!

Ewa Lindstrand

Kommunstyrelsens ordförande (S)

Jan-Christer Jonsson

Kultur- och tekniknämndens ordförande (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons