Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäms på er, riktigt ordentligt

/

Annons

Jag måste bara få tala om, jag måste bara få detta ur mig. Lördagen den 6 juni, så hade jag varit på hopptävling i Örnsköldsvik. Min häst har äntligen börjat stå bra på transporten. Hon litar på mig och följer mig in i den, och jag ska kunna erbjuda en säker och trygg resa för min ögonsten.

Resan går bra, inga brutala omkörningar eller bilar i rumpan. Nöjda och glada börjar vi åka hemåt igen, hon går på transporten och står helt stilla, väntar på att få komma hem till mat och sin kompis i hagen. Men, här kommer vi i 80 kilometer i timmen på E4 mot Sundsvall, då säger det bara stopp. Min pappa fick tvärnita och kasta sig ut i andra filen som bara lyckligtvis hade en lucka i sig. Då förstår ni så är det fullt i långtradare, vet inte vad jag ska kalla det, en parad? Dumheter.

Olycksrisk förklarar nog denna rad av tunga lastbilar, min häst slår och sparkar i alla fall där bak i transporten. Jaha, det var det "litar på dig", hur ska jag lyckas erbjuda en säker resa någonsin igen? Men det är inte nog med att vi tvingats tvärnita, och varit på håret nära att krocka. Det blir värre, vi kan inte köra förbi långtradarna och lastbilarna, de ligger i båda filerna.

Till slut så börjar alla förare att tuta, jag får sådan panik att jag bara grinar och håller för öronen. De tutar långt fram, alldeles framför mig, alldeles bakom mig. Hur i hela friden kan man vara så instabil så man tutar när ett ekipage med ett djur, finns bland er? Om jag fick en möjlighet att förstöra era tutor, punktera era däck, tömma era bränsletankar, så hade jag gjort det. Där kör vi i styrfart, med en massa lastbilar, tutandes.

Jag trodde inte att människan var så dum. Min häst kastade sig ut ur transporten när vi kom hem, stackars djur. Som hon svettades och såg rädd ut. Min älskade ögonsten. Som bara har ett liv, jag kan inte byta växellåda på henne, jag kan inte bara tanka henne när hon lägger av. Så till alla er, från lilla mig, med väldigt stor mun nu: Skäms på er! Riktigt ordentligt också, jag finner inga ord för ert gräsliga beteende! Ställ er på en parkering, och tuta på varandra tills handsvetten rinner, för ni skadar mer än gör nytta.

Tallberger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons