Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta använd livsfarlig asfalt

/

Annons

Man kan undra om inte asfaltbeläggning i Sverige är ställt under ett enda stort syndikat.

Varför? Jo, för att fortfarande i dag så fortsätter Trafikverket att lägga ut livsfarlig asfalt på våra skattefinansierade vägar. En asfalt som är så såphal då man kör på den vid regn, att man då om man åker mc ställs för direkt livsfara. Det finns ett otal olyckor med MC som direkt följd av såphala och nylagda väg belag, där dödsolyckor har skett till följd av detta.

Trafikverket går ut och varnar att asfalten kan blöda i värmen och då skapa hala vägar. Hur är det egentligen ställt med kravställningen i upphandlingarna kan man då undra? Varför skall inte ett vägbelag som klarar varma dagar kunna beläggas på våra vägar och som därmed skapar trygghet för alla det vill säga även för oss på två hjul.

Det är lätt att misstänka att renoveringen av väg belag med asfalt bara gynnar entreprenörer som skickar vissa tjänstemän på Trafikverket på dyra semestrar och kanske mer, vem vet?

En ekvation som innebär att entreprenören vinner i två steg det vill säga först skrubbar man bort gammal asfalt för att sedan blanda i den igen i den nya asfalten och med alldeles för mycket bindningsmedel och för lite ny sten. Vilket då gör att man sparar på material kostnad av ny sten och sedan får superjämna vägytor som är dopad med alldeles för mycket bindningsmedel (asfalt). Detta gör då ett underlag som blir direkt livsfarligt då det är alldeles för jämt och har för låg friktion. En ändring tack.

Vill kunna åka säkert på Svenska skattefinansierade vägar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons