Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta vilseleda och oroa

Annons

Den 9 september firade S:t Olofsskolan ett stort 60-årsjubileum. Aktiviteterna som mötte alla besökare hade valts av eleverna själva. Musik, lek, dans, en 60 meter lång tårta, fyrverkerier och utställningar bjöds på den stora och grönskande skolgården. Det finns all anledning att fira denna skola. En skola som blomstrar på alla vis. Ändå envisas politikerna med att vilja splittra detta framgångskoncept. Varför undrar många?

Det är få skolor som har plus i sin budget, något som S:t Olofsskolan lyckats med under en längre tid. Föräldrar väljer aktivt skolan framför andra och personalen brinner för sin skola. Målet är att fostra världsmedborgare med en mångfald som berikar. Skolan gillar olika, vilket i dag måste ses som en förutsättning för att kunna leva i ett öppet samhälle. Lägg därtill att skolan är en forskande skola som hela tiden utvecklas utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet, satsar på utökad fysisk aktivitet och Whiteguide-mat - där har ni framgångssagan.

Om Sundsvalls kommun vill bli bäst 2021 måste de skolor som visar framgång får fortsätta på inslagen väg. Till ordföranden i barn- och utbildningsnämnden vill skolan ropa från sina 60-åriga väggar: Sluta upp att oroa och vilseleda med uttalanden i media som inte är politiskt förankrat och minst av allt färdiga beslut.

En världsmedborgare bland andra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons