Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sociala investeringar för minskat utanförskap

/

Annons

Kommunfullmäktige i Sundsvall kommer i juni att ta ställning till ett inrättande av sociala investeringsmedel. Investeringarna handlar om att främja förebyggande arbete och syftet är att undvika framtida utanförskap och social utsatthet bland barn och unga. Pengar kommer tillföras projekt som arbetar utifrån det syftet.

Sociala investeringar och förebyggande arbete är en av de prioriterade frågorna för den nya majoriteten i kommunen och initiativet om sociala investeringar togs genom en motion i kommunfullmäktige från socialdemokraterna. De sociala investeringarna ska nu börja gälla från och med årsskiftet och för det första året föreslås att sex miljoner kronor avsätts.

Pengarna ska gå till projekt där olika delar av kommunen eller kommunen tillsammans med civilsamhället arbetar med att minska framtida utanförskap.

Sociala investeringar har visat sig vara ett effektivt sätt att förhindra social utsatthet och det minskar både det mänskliga lidandet och på sikt även kostnader för kommunen. Att satsa förebyggande är lika ekonomiskt smart som det är moraliskt rätt. Vi utvecklar nu det arbetet och ambitionen är att dessa investeringar ska bidra till ett mer sammanhållet och jämlikt Sundsvall.

Malin Larsson (S)

Ordförande socialnämnden

Niklas Säwén (S)

Vice ordförande plan- och utvecklingsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons