Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå på barnens sida i striden mot bombplanen

/

Annons

På stranden i Gaza spelar fyra barn fotboll i morgonsolen – de läggs i sin mörka grav före kvällningen. I Gaza är döden alltid ond och bråd. Israels glorifierade stridspiloter fäller sina bomber över dessa barn som genomlevt alldeles för många krig, konflikter och umbäranden i sina korta liv. Vem ska hålla sin skyddande hand över dem?

I en operationssal på Shifasjukhuset i Gaza står norske traumaspecialisten Mads Gilbert i pölar av blod och arbetar i ficklampans sken eftersom Israel strypt elektriciteten. Bristen på smärtlindring och tjänligt vatten är förödande.

400 offer kan komma in bara under en natt. Tapperheten hos sjukvårdspersonalen som gör sitt allra yttersta för att rädda liv under fullkomligt vidriga förhållanden är lika ofattbar som dödstalen. Det mänskliga lidandet alltid oändligt, omöjlighet att kvantifiera. Vem ska stoppa detta medeltida barbari, denna människans omänsklighet mot medmänniskan, detta helvete på jorden skapat av människohand?

Det är min fasta övertygelse att människor med hjärta, samvete och mod kan göra skillnad. Sprid budskapet om det som pågår. Sätt press på regeringen att avbryta allt samarbete med Israel, bojkotta israeliska varor. Använd till exempel appen buycott.

Den som tiger samtycker. Tystnad är fegt. Tystnad är skamligt. Tystnad är oförlåtligt. Låt inte eftervärlden säga om oss att vi stod tysta och såg på när bomberna föll över Gazas barn.

Charlotte Lindgren

Mamma, medmänniska och lärare vid samhällsvetenskapligt program, Sundsvalls gymnasium

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons