Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora underskott för Timrå IK – låt klubben gå i konkurs

/

Annons

Timrå IK=Timrå I Konkurs?

Landstinget och Timrå IK har det gemensamt att ansvariga inte har förmåga att rätta mun efter matsäcken med följd att man sedan lång tid bedriver sina verksamheter med stora underskott.

Landstingets verksamheter är skattefinansierad och nu hoppas uppenbarligen Timrå IK att få samma förmån. Timrå IK:s verksamhet kan dock inte anses vara nödvändig ur samhällssynpunkt varför en skattefinansiering framstår som synnerligen oansvarig.

Trots en förmånlig rekonstruktion förmår inte Timrå IK att få ordning på sina finanser. Kostnaderna fortsätter att överstiga intäkterna, något som kan förväntas fortsätta även i framtiden då Timrå IK inte har en tillräckligt bra produkt att erbjuda sina kunder.

I Timrå IK:s närområde, Sundsvall–Timrå–Härnösand, bor mer än 100 000 människor. När Timrå IK har hemmamatch uppgår publiken till knappt 3 000, det vill säga 3 procent av befolkningen. Det säger sig självt att för ett företag, som ska vara sponsor, så framstår klubbens reklamvärde inte som särskilt högt.

Timrå kommun har under gångna år pumpat in tiotals miljoner så att den underfinansierade verksamheten kunnat fortgå. Vi är många som undrar vad kommunen fått tillbaka, särskilt med tanke på att flertalet av spelarna varit bosatta i Sundsvall och betalat skatt där.

Den ungdomsverksamhet som Timrå IK bedriver är naturligtvis viktig, men inte värd alla dessa miljoner. Låt nu Timrå IK gå i konkurs och sedan kan kommunen köpa ishallen av konkursförvaltaren för en mycket mindre slant.

Sparslanten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons