Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stränga regler gäller för oss ansiktsmålare

Replik på "Inte riskfritt att låta barn bli ansiktsmålade", ST 19 augusti.

Annons

Vi är två kvinnor som ansiktsmålar. Vi gör detta genom ett företag, alltså vi betalar skatt, arbetsgivaravgifter och allt. Stora pengar vet jag inte om man kan säga att man gör när man tar 30 kronor per barn och färgen kostar skjortan.

Varför kostar då färgen skjortan? Jo, för att vi endast använder oss av Grimas färger. De nya europeiska reglementena är stränga. Till exempel måste recept för alla produkter, inklusive minimum och maximum procent för de använda ingredienser, rapporteras till Cosmetic Products Notification Portal. Etiketterna måste se ut enligt de nya reglerna och påstående kring produkten måste kunna motiveras.

Detta gör kosmetika som är producerad i Europa säkrare. Alla som säljer kosmetika eller använder produkter på professionell nivå har ett ansvar för dessa produkter. Ägare i detaljhandel, skönhetsspecialister, lärare och sminkörer förväntas själva kontrollera huruvida de kosmetiska produkterna de använder sig av verkligen uppfyller de nya reglerna i kosmetikaförordningen.

Grimas uppfyller alla dessa rättsliga bestämmelser och krav. Därför kostar färgerna mycket och vinsten vi gör på varje ansiktsmålning är inte jättestor. Grimas färger kommer inte från Kina. För makeup som producerats i Europa finns stränga bestämmelser och regler. Danmark har gått ännu ett steg längre och infört ytterligare säkerhetsregler gällande makeup utformad för barn. För alla produkter från Grimas som ska användas på eller av barn har ett A-kategoricertifikat erhållits!

Vi målar gärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons