Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall – Sveriges bästa skolkommun 2021?

/

Annons

Sundsvalls kommun har som målsättning att bli Sveriges bästa skolkommun 2021. Det är en mycket fin målsättning att ha. Det är bra att ha en hög målsättning. Men det finns ett problem. För att kunna nå någonstans måste man satsa – från alla håll.

Vi lärare och personal ute på skolorna måste få resurser; möjlighet att köpa nytt material, möjlighet att kunna dela klasser för att få mindre grupper, möjlighet att få tid att andas och reflektera över det jobb vi gör, möjlighet att ta in resurser till de elever som behöver extra stöd mm. Jag vill säga att resurserna i Sundsvalls kommun idag inte utgår från behoven ute på skolorna, utan från en pengapåse som politikerna tycker ska räcka.

För att ni politiker och tjänstemän ska få underlag för vilka behov som faktiskt finns, måste ni genomföra en grundlig kartläggning. Kartlägg vilka behov som finns på varje enhet, lyssna på personalen som vet just sina behov bäst och tillsätt resurser därefter.

Utan en satsning från er politiker kan vi direkt säga hejdå till den fina visionen. Vi, personalen ute på skolorna, vill satsa, men utan politisk vilja att tillsätta resurser är detta en vision som vi kan gräva ner.

Det räcker inte att säga att skolan kommer få mer om ekonomin blir bättre. Det handlar om att satsa här och nu – inte i morgon – för då skjuter vi hela tiden målet framför oss. Om kommunen satsar mot stjärnorna, med visionen om att bli Sveriges bästa skolkommun 2021, och faktiskt tillsätter resurser, har vi möjlighet att nå målet. Men som det är nu kommer vi inte ens orka lyfta från marken för att nå dit. Just nu gräver vi ner oss med inköpsstopp och vikarie- och anställningsstopp.

Bollen är Er, politiker och tjänstemän. Ska vi satsa mot stjärnorna eller anordna begravning för visionen?

Mikael Mattsson

Musiklärare Kyrkmon och Solede Skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons