Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante Säwéns osanningar

/

Annons

Läser debatten om Petersvik med sorg i hjärtat. Här upprepas "rädda Norrmalm" även om jag som var med då, känner att kampen inte är tillräckligt kraftfull.

Vi som kämpade då försökte få beslutsfattarna att förstå innebörden av att riva, bränna och utplåna utan att bevara något åt eftervärlden.

I dag finns en av bodarna efter norra sidan Selångersån bevarad och på Norra berget finns några gatstenar från Urvädersgränd också.

Att läsa Svante Säwéns inslag om att Petersvik inte varit tillgängligt för allmänheten är en osanning.

Flyttade på 50-talet som ung med familj till det gamla Skönsberg (som det inte finns mycket bevarat från). Vi hade Petersvik som rekreationsområde med badplats, en skog med bär och svamp, en oas att vistas i.

Tänk till och försök se framåt Ni beslutsfattare som ska bestämma för så många Sundsvallsbor i framtiden. Jag har under årens lopp träffat flera av dem som under Norrmalmstiden var med och bestämde och som i efterhand insåg sina misstag och erkände det.

Om alla, även SCA tar ett omtag så kan man kanske rätta till det hela och bevara Petersvik som grönområde och ett kulturminne in i framtiden.

A. Sö.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons