Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar direkt: Viktigt med musikalisk mångfald

Annons

Tack för dina åsikter. Det är en ynnest att ha en engagerad publik.

Det är tråkigt att dina förväntningar inte infriades i årets Nallekonsert. Vi fick emellertid motsatta reaktioner från många i publiken, som var mycket berörda och lyckliga efter sin konsertupplevelse. Det fina är att vi får tycka olika, och dessutom ge uttryck för det.

Poängteras bör att programinnehållet bestäms helt och hållet av Nordiska kammarorkestern, i samarbete med körledarna i Sundsvalls Kulturskola. Varken Rädda Barnen, Erikshjälpen eller ST har något med programmet att göra.

Nallekonsert-konceptet är nästan lika gammalt som Nordiska kammarorkestern, och innebär att mjukdjur skänks till mindre bemedlade barn i andra länder. Programmet för konserten ändras från år till år.

Vi tror att det är viktigt att exponera våra barn för en mångfald, inte minst musikaliskt. Det finns en sådan rikedom inom musiken, och vår musikinstitution har uppdrag att presentera en del av den mångfalden för vår publik. Barn har stor kapacitet och oftast mindre fördomar än vi vuxna.

Vi önskar er, mamma och dina tre små och övrig publik, varmt välkomna till nästa Nallekonsert, ja till alla våra konserter, och hoppas att ni ska få utbyte av era konsertbesök.

Anna-Lena Wigren

Producent

Lennart Åkermark

Musikchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons