Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige behöver en jämlik och effektiv vård

Annons

Var är opinionen för ett förstatligande av landstingen? Alla som jag pratat med är för en förändring, både de som jobbar inom landstinget som inte är politiker och de som bara är kända som vårdtagare i landstingsvärlden.

Att man vill kalla patienter vårdtagare är väl en del av problemet med landstinget. Det andra problemet är att de som hamnar på landstingslistan är det om de inte är toppnamn, de som inte fick plats på riksdagslistan eller kommunlistan. Nu 2014 så finns det inte så många engagerande och kunniga politiker för att klara av alla uppdrag. Men man vill från politikerhåll köra på utan förändring.

Tänk på när Margot Wallström diskuterade mot Göran Hägglund om en möjlig förstatligande av landstinget så var det enda hon sa, ni har inga andra partier med er i en förändring och Norge är ett misslyckat försök. Men är det partier och politiker som ska få styra när det gäller en förändring i hur vården i Sverige ska skötas när man tydligen som politiker värnar sitt värv och partikassa före en jämlik och effektiv vård.

Var är förresten den grundliga och informativa undersökningen från media som vad jag vet är fri i Sverige från kopplingar till politiken. De bör väl kunna ge en riktig bild av hur sjukvården ska skötas?

Många politiker gnäller på privata vårdcentraler och vinster i dessa, men tänk på hur mycket i den totala budgeten för alla landsting i Sverige försvinner i privata fickor bara för att det finns 21 stycken. En konsult, 21 uppdrag.

Frustrerad länsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons