Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige har en ansvarsfull flyktingpolitik

/

Annons

Ända sedan 50-talet har Sverige haft en ansvarsfull invandringspolitik och flyktingpolitik. Sverige har tagit emot många flyktingar och invandrare. På 1950- och 1960-talet var det många från Finland, Italien och Jugoslavien som kom hit. Den största andelen av dessa människor har funnit sig till rätta i Sverige. Från 70-talet och framåt har vi tagit emot människor från Balkan, Polen, Chile, Iran, Somalia och Irak.

Det som är gemensamt för dessa flyktingar att de har hjälpt till att bygga Sverige starkt. De har varit med om att utveckla Sverige till ett av de bästa länderna att bo och arbeta i. Sverige har en bra välfärd den är uppbyggd av flyktingar, invandrare och Svenskar. Utan alla dessa människor som valt att flytta eller fly till Sverige hade Sverige varit ett mycket fattigare land både ekonomiskt och kulturellt.

Sverige är ett av de största länderna i Europa till ytan, men vi är ett av de minsta länderna sett till befolkningen. Per kvadratkilometer är det relativ få som bor i Sverige. Vi behöver flera människor som flyttar till Sverige i framtiden för att klara välfärden. Vi lever allt längre och varje kvinna föder allt färre barn.

Jag är glad över att bo i ett land dit folk vill fly. Tacksam för att bo i ett land där människor inte tvingas fly från.

Kurt Vikberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons