Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för allt Fredrik Reinfeldt

/

Annons

Hej Fredrik! Vi gick med i Moderaterna och i Moderata Ungdomsförbundet under din ledning. För att du gjorde Moderaterna till de Nya Moderaterna. I de Nya Moderaterna fick alla människor och alla idéer plats, du gjorde Moderaterna till ett parti för alla. Du pratade om ­jobben, om att i ditt Sverige spelar det ingen roll vem man är, var man kommer från eller vad man kan. Huvudsaken att man kan vara med. I ditt Sverige har det varit självklart att alla behövs. Du skapade arbetslinjen och du lärde oss värdet av arbete, du lärde oss att det inte bara är viktigt för samhället att alla som vill och kan jobba ska jobba utan att det också gör stor skillnad för varje människa som får ett jobb. Vi vill tacka dig för ett Sverige som jobbar, för varje människa som har lämnat utanförskap och nu tillhör en gemenskap. Du har sänkt trösklarna och låtit alla komma med. Vi vill tacka dig för det.

Vi vill också tacka dig för att du alltid stått upp mot främlingsfientlighet. Att du alltid tagit fighten för det som gjort oss så starka - öppenheten. Vi vill tacka dig för att du bad svenska folket öppna sina hjärtan, vi var så himla stolta över just det. Tack också för att du aldrig låtit Sverige dras med i den främlingsfientliga våg som kommit att svepa in över Europa. Vi har stått starka och enade mot mörka krafter. Tack för att du aldrig övergav de principer som alltid har präglat dig, Nya Moderaterna och Sverige. Öppenheten, mångfalden och alla människors lika värde.

Tack också för att du som första statsminister någonsin gick i Pride-tåget. Tack för att du gjort oss mer jämställda - på riktigt. Tack för att du gjort att kvinnor jobbar mer än någonsin och därmed är mer självständiga än någonsin. Du lärde oss att vägen till jämställdhet främst går via jobben. Du överlämnar nu ett Sverige där kvinnor jobbar.

Vi har så mycket att tacka dig för. Kanske främst för att du gjorde så att vi engagerade oss för det vi tror på: öppenhet, mångfald, tolerans och arbetslinjen. Och för att du aldrig övergav eller tummade på Nya Moderaternas principer.

Vi kommer att sakna dig. Men fighten för allt det du lärt oss går vidare.

Dina vänner i MUF Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons