Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för att sjukvården fungerat under sommaren

/
  • Trots tidvis odräglig värme i sjukhusens lokaler har chefer och medarbetare sett till att sjukhusvården har fungerat hela sommaren.

Annons

Det har varit en lång och väldigt het sommar, till glädje för många men till stort besvär för patienter och medarbetare på våra sjukhus. Trots tidvis odräglig värme i sjukhusens lokaler har chefer och medarbetare sett till att sjukhusvården har fungerat hela sommaren, dag som natt. Våra kompetenta och uthålliga medarbetare har all anledning att känna stolthet över ett väl utfört arbete även under denna sommar. Ett stort tack till er alla!

Den här sommaren har visat hur viktigt det är att sjukhusen samarbetar, att vi numera har ett enda sjukhus, med tre ingångar. Hjälps man åt att dela på arbetet, blir det en bättre arbetsmiljö med mindre jäkt och stress, till fördel för patienterna och patientsäkerheten. Alla blir vinnare.

Men oavsett hur väl man fördelar arbetet, är det påfrestande att vårdas och att arbeta i alltför höga rumstemperaturer. Trots att våra kylsystem har gått för fullt, saknar de helt enkelt kapacitet att klara så höga temperaturer under så lång tid, alldeles oavsett om de drivs med smältvatten eller med andra medel. Denna sommar har varit en förvarning om vad vi kan förvänta oss i framtiden. Klimatförändringarna kommer att medföra fler perioder med extremväder och landstinget ska ha beredskap för det.

Återigen ett stort tack till alla våra chefer och medarbetare som ser till att våra invånare kan känna sig trygga när det blir sjuka.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons