Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk efter innan du röstar på söndag

Annons

Var stolt över att Sverige har en humanitär politik och tar emot flyktingar. Totalt sett så utgör det en liten del av vår ekonomi men som samtidigt både berikar vårt samhälle och hjälper andra människor. Att hjälpa andra människor på plats i Sverige borde vara en självklar handling. Sverige har under lång tid haft ekonomisk stabilitet, framgångsrika företag, öppenhet och samtidigt visat världen att vi står upp för mänskliga värden. Jag känner en fullständig trygghet i att både alliansen och de rödgröna fortsättningsvis kommer att ha en vettig invandringspolitik och sunda statsfinanser.

SD är fortfarande ett enfrågeparti där ansvar för statsfinanserna lyser med sin frånvaro. Förutom att de inte vill hjälpa flyktingar så skall arbetskraftsinvandringen begränsas, frihandeln försvåras, aborter försvåras - ja överlag begränsa öppenheten i samhället. Synen på homosexuella är under all kritik. I övrigt finns egentligen ingen riktig politik. SD lovar runt men kommer definitivt att hålla tunt. Var tionde svensk säger att de vill rösta på detta enfrågeparti.

Förstår väljarna egentligen vilket parti de röstar fram? Faktum är att 6 personer på SD:s riksdagslista är dömda för brott. Var tredje SD-kandidat gillar eller sprider fascistiskt och nazistiskt material på internet (Expo granskning publicerad sep 6, 2014). SD samarbetar öppet med franska Front national - de som kallar förintelsen gaskamrar för en historisk bagatell. Deras ledare Marie Le Pen sa vid ett möte att det var bättre att alla afrikaner dog i Ebola än kom till Europa.

När man pratar med gemene man känns sympatin för SD på en missnöjesnivå. Det kan alltid bli bättre – gräset är grönare på andra sidan. Visst, ibland kanske det kan vara svårt att se den kvalité och trygghet vi har och en jämförelse med andra länder borde göras. Det finns också en inbyggd oro om den ekonomiska framtiden och om vilka vi eventuellt skulle behöva dela med oss till.

De som är mest rädda och kritiska mot invandring är oftast de som inte har kontakt med människor från andra kulturer och personligen inte kommer att påverkas. Vill ni verkligen ha tillbaka Sverige som det såg ut på 40–50 talet?

Positivt är att många i de yngre generationerna vill ha ett mer öppet samhälle och gärna lever tillsammans med människor från andra kulturer både här i Sverige och utomlands. Det ger förhoppning om framtiden.

I dag ser vi människor från olika kulturer i alla typer av jobb. Sverige finns med på en eftertraktad tio-i-topp-lista i världen, det vill säga stater som är bra att leva i. Beräkningen beaktar befolknings välmående och levnadsstandard. Slutsatsen är att Sveriges framtid med hög levnadsstandard och välmående ligger i fortsatt öppenhet. Att rösta på SD på söndag riskerar att öka utanförskap inte bara för andra kulturer utan också för oss som bor i Sverige.

För inte Sverige ur tiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons