Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid för självrannsakan

Annons

Det är förståeligt att delar av det Socialdemokratiska partiet nu desperat försöker att krishantera situationen som har uppstått i landstinget. Jag har all förståelse för det. 

Men det kan också vara en tid för lite självrannsakan. För precis ett år sedan stod nuvarande landstingsrådet på en scen och en månad före valet svarade hon ordagrant så här på frågan om länet fortsatt skulle ha tre akutsjukhus,

Ja, absolut. Det har vi ett socialdemokratiskt kongressbeslut på. Det finns inga tveksamheter.

Den 4/8 2015 upprepade Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande samma mantra. Vi skulle behöva ännu fler vårdplatser. Att lägga ner ett av sjukhusen i Västernorrland löser inga problem.

Dagarna efter läggs ett förslag som avvecklar stora delar av sjukvården i ådalen och det utan att en enda kalkyl, konsekvensbeskrivning eller kostnadsberäkning redovisas.

Medan Sten-Ove Danielsson hyllar landstingsdirektören så undrar nog många av hans medarbetare hur det kommer sig att de fick reda på förslagen som innebär att deras arbetsplatser avvecklas via media och det efter ett par veckor av intensiv ryktesspridning.

Sten-Ove Danielsson har genom åren gjort sig känd för att vara en stark motståndare till centralisering. Han har i en rad olika medier och tillfällen rasat över när statliga myndigheter lämnat Ånge. Jag undrar hur reaktionen skulle ha varit hos Sten-Ove Danielsson om säg en statlig myndighet agerat på ett liknande sätt i Ånge?

Majed Safaee…

Kommunikationsstrateg Sollefteå kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons