Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningen svarar:

Annons

Svar på Catharina Karlssons insändare.

Vad en folkvald politiker gör, säger och berättar vidare i sin roll utgör generellt ett allmän­intresse som vi journalister har att försöka förvalta.

Jag tror att de allra flesta som sett inslaget i UR håller med om att det är ett udda uttalande som återges i intervjun med Catharina Karlsson.

Dessutom lämnar det fråge­tecken kring vad hon egentligen menade. Därför ringde vår reporter upp henne för att ge henne chansen att förtydliga sig i en artikel i lokaltidningen. ­I artikeln framgår tydligt att Catharina Karlsson i intervjun refererat till forskning hon tagit del av, samt att hon anser att andra faktorer än kunskapsnivå inte får påverka betygsättning.

Ett medieföretag vill förstås ha läsare och tittare precis som politiker vill ha väljare. Men att tro att vår journalistik bara drivs av en ”hunger efter klick” är att bedra sig.

Syftet med artikeln var att berätta om en intervju som väckt reaktioner lokalt, samt att söka en förklaring kring vad som sagts av en nämndsordförande i en ­både viktig och intressant fråga som vi säkerligen återkommer till i vår rappor­tering.

Patricia Svensson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Dagbladet i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons