Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans bygger vi framtiden

/
  • Skribenten anser att vi fokuserar för mycket på vem i stället för på vad. Hon tycker att vi bör lära av varandra och utveckla Sverige tillsammans.

Annons

Landet Sverige står inför ett vägval. Vill vi ha en bra välfärd i Sverige? Vill vi att fler jobbtillfällen ska skapas? Vill vi höja den statliga pensionen för de äldre? Svaret är enkelt.

Vi vill uppnå en bättre välfärd, vi vill ha fler jobbtillfällen och vi vill höja den statliga pensionen. Dock så är det stora problemet i dag att vi fokuserar mer på vem, i stället för hur!

I Sverige bor det drygt nio miljoner invånare. I Tyskland däremot, bor det un­gefär 80 miljoner invånare. Ändå är Sverige större till ytan. Varför säger jag det här? Jo, för att jag vill klargöra att här finns det gott om plats för fler immigranter. Dessutom behöver vi fler människor för att kunna fortsätta utvecklas!

Sjukhusen är underbemannade, skolor och butiker läggs ner och hela samhällen dör ut! Vill vi ha ett samhälle som växer, eller ska vi stoppa Sveriges utveckling? Vi behöver ett samhälle som hela tiden utmanas och utvecklas.

Ett land kan inte utvecklas utan tillväxt.

Om vi blir fler människor i Sverige, så kommer absolut tillväxten att öka, vilket kommer att ge positiva ­effekter. För att Sverige ska fortsätta att blomma och växa, så måste vi släppa in fler flyktingar.

Att stänga gränserna leder Sverige i fel riktning och stänger ute möjligheterna till utveckling. Vi måste öppna våra gränser och ­våga dra nytta av all kompetens och kunskap. Nu finns det säkert vissa som tror att Sverige ­inte har råd med att öppna gränserna. Men sanningen är att landet Sverige kommer att ­tjäna på det, i längden. Och det är väl i det långa loppet som vi vill ­vara ett bra land, inte bara för tillfället?

Utan även för framtida ­generationer.

Det tar ungefär 7 år för en invandrare att anpassa sig till det svenska samhället. Det är alltså sju år av bidrag och hjälp, men sen så ­skaffar sig hen oftast ett jobb och betalar tillbaka till ­staten. Detta är inte dyrt i jämförelse med en som är född och uppvuxen i Sverige.

För en svenskfödd person tar det uppemot 20 år av utbildning innan denne kan komma ut i arbetslivet. Det är barnbidrag/studiebidrag, gratis utbildning och materiel såsom skrivböcker, pennor och så vidare. Det är även gratis läkar- och tandvård. Men ingen klagar på att det föds för många barn i Sverige! Även fast det svenskfödda barnet i genomsnitt kostar mer än den utländska invandraren, så målas den sistnämde upp som boven som tar ­våra skattepengar. Detta sker ­oftast på grund av främlingsfientlighet, som bygger på okunskap och skapar vardagsrasism.

Ett högerextremt parti, ­säger sig värna om våra äldre, och vann också många röster i valet på grund av detta. Men samtidigt som de vill höja den statliga pensionen, vill de nästintill stänga gränserna till Sverige. Detta går inte ihop!

Det behövs fler som jobbar för att kunna försörja de äldre. Fler personer måste bidra, och desto fler som kommer till Sverige för att jobba, ­desto bättre. Och tro inte nu att de kommer hit och tar våra jobb! Tvärtom. En större befolkning skapar efter­frågan på bland annat vård, utbildning och livsmedel. Detta skapar fler ­arbetstillfällen. Så öppnare gränser, leder till mer jobb och ett levande samhälle som utvecklas. Det är också värt att nämna att enligt en undersökning som statistiska ­centralbyrån gjort, är ungefär 15,7 procent av landets alla vårdbiträden och sjuk­sköterskor födda utomlands. Så utan invandringen, skulle sjukvården i Sverige haverera.

Så utan immigranter hur skulle Sverige då se ut? Jag föreställer mig dominanta storstäder, de mindre städerna dör ut, äldre som får leva på en liten pension och brist på folk inom sjukvården.

Vi behöver immigranter för att vårt samhälle ska kunna utvecklas, och de behöver oss. Det är människor som flyr för sina liv, från krigen i mellanöstern och förtryck. Vi är beroende av varandra, och om vi stänger gränserna så begränsas båda parterna. De som flyr för sina liv måste återvända till ett krig, där de kommer att vara rädda varje dag. Vi i Sverige kommer samtidigt inte kunna upprätthålla vår välfärd.

Vill Du verkligen ha det så?

Tova Flodin

Grön Ungdom Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons