Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå kommun, fortsätt investera i klubben

/

Annons

Civilekonomen och kommunikatören Maria Andark skriver följande i en krönika: "Idrotten ger folkhälsa, samhörighet, stolthet, härligt engagemang och en meningsfull fritid. En hockeyklubb i någon av de två högsta ligorna skapar genom skatteintäkter betydligt större värden för kommunen, än de bidrag klubben får. Dessutom ökar klubben kommunens varumärke i värde, attraktiviteten för att bosätta sig i och bo kvar i kommunen samt erbjuder en viktig mötesplats för näringsliv och kommuninvånare".

Det tyngsta incitamentet för en kommun att bygga och driva idrottsanläggningar är just folkhälsa. Svart på vitt i en budget är det oftast en nettokostnad. Med en förening på elitnivå, som här Timrå IK, är en kommunal investering i ett arenaövertagande en ekonomisk vinstaffär. Här blir det dessutom ännu tydligare, då alternativen för kommunen är arenaövertagande med Timrå IK som hyresgäst, eller ett senare arenaövertagande utan Timrå IK som hyresgäst då föreningen gått i konkurs.

Kommunens nettodriftkostnad för arenan blir betydligt lägre med Timrå IK som hyresgäst, och totalt sett och med god marginal en vinstaffär för kommunen. Den viktigaste verksamheten för en kommun är vård, skola och omsorg. Med ett arenaövertagande där Timrå IK kan finnas kvar får TIK genom de direkta och indirekta inkomster föreningen genererar till kommunen fortsätta att bidra till detta. För kärnverksamheten vård, skola och omsorg, för kommunens framtid: Investera i ett arenaövertagande och låt Timrå IK leva!

Timrå IK Supporterklubb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons