Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbo gör skillnad på folk och folk

Annons

Känner jag måste skriva detta. Det är nämligen så här att det finns de som söker hyreslägenheter via Timråbo som stått i kö jättelänge och får inget napp på lägenhet trots att de inte har några hyresskulder eller annat. Ska inte de få rätt till förtur och få lägenhet? Jag har även hört att det finns de som får lägenheter utan att lägenheterna är utsatta på Timråbos hemsida. Tala om mygel för att få en lägenhet. Och de personerna behöver tydligen inte stå i kö och samla köpeng som vi andra som kämpar för att få tag i lägenhet.

Timråbo gör skillnad på folk och folk.

En hyressökande

Svar direkt från Timråbo:

Timråbo jobbar naturligtvis för att vår uthyrning skall upplevas som rättvis och enkel att förstå. De flesta lägenheter publiceras på hemsidan och förmedlas efter söktid. Ibland görs undantag för till exempel arbetsinflyttning till kommunen. Det vill säga folk som flyttar lång väg för att jobba i eller i närheten av vår kommun. En del lägenheter får vi sena avhopp på och för att slippa onödiga vakanser under några månader kan vi hjälpa folk som redan bor hos oss och som är i akutbehov av annan lägenhet till exmepel på grund av att de bor extremt trångbott.

Du som upplever att du blivit orättvist behandlad är välkommen att höra av dig till mig så skall vi titta på just din situation, de lägenheter du sök och kötider på de objekten. Vi vill självklart vara ett tillgängligt boendealternativ för våra kommunmedborgare.

Lotta Björklund, vd, Timråbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons