Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tortyr inte tradition

/
  • Efter en orättvis kamp drunknar tjuren i sitt eget blod, skriver insändarskribenten.

Annons

Det skär i mitt hjärta och övergår mitt förstånd att EU röstat för fortsatt subventionering av jordbruk som föder upp tjurar till tjurfäktning.

Tjurfäktning är inget annat än en blodsport och ren tortyr. Jag är INTE okej med det. Jag har aldrig, och kommer aldrig att ge mitt samtycke till någon form av djurplågeri, men det är dina och mina skattepengar som tas till detta. Jag vill inte höra att tjurfäktning är tradition och kultur. Det är tortyr och måste förbjudas!

En majoritet av de svenska parlamentarikerna röstade för att bidragen till jordbruk som föder upp tjurar till tjurfäktning skulle upphöra liksom bidrag till att bygga om tjurfäktningsarenor. Utan bidrag så försvinner ju en del av lönsamheten i tjurfäktningen, men ledamöter från M och KD röstade för fortsatt stöd. Jag skulle gärna höra av dem hur de försvarar denna ”sport”! Tusentals tjurar dör varje år i denna blodsport. Med spett och svärd retar, stressar, förödmjukar och torterar man tjuren till sin död medan publiken hejar på! Vapnen som används är skapade för att orsaka stor smärta och blodförlust hos tjuren, så att den snabbt blir svag och får svårt att försvara sig.

Slutligen, efter en orättvis kamp drunknar tjuren långsamt i sitt eget blod som forsar ut genom munnen. Då huggs tjuren i nacken med en kniv.

Detta paralyserar djuret, men dödar det inte alltid. Slutligen släpas djuret ut av åsnor.

Är detta något du som skattebetalare vill vara med och gynna? Uppfödning av tjurar som ska torteras och slaktas inför publik. Eller håller du med om att våra skattepengar skulle kunna gå till mycket bättre ändamål än detta?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons