Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travet liknar alltmer en spelindustri

/

Annons

Att arenasporterna lider av minskad publiktillströmning är ingen nyhet. Men då mitt huvudintresse riktas mot travsporten blir jag förvånad när jag läser i Trav & Galoppronden nr 13/1966 att man redan då hade problem med minskad publik på Bergsåker, från en helt annan nivå naturligtvis, och att medicinen mot detta var borttagande av första och andra plats medförande höjt inträde till fem kronor samt höjt programpris till 1:25 kronor. Travlopp med kändisar skulle också locka besökare till banan.

Det är alltså ingen ny företeelse och då man i dag besöker Bergsåker en vanlig travdag är det en ödslig upplevelse jämfört med hur det var på 60-,70-,80- och 90-talen. Förr var travsporten en publiksport och travbanan en mötesplats/träffpunkt där intresset för sporten var ett helt annat än det är i dag. Orsaker till att publiken sviker är många men några är enligt min mening:

Från att ha varit en publiksport med möjlighet till förtidsspel har det blivit en spelindustri med möjlighet att besöka spelplatsen.

Från att fokus och intresse till övervägande del legat på sporten till ett ständigt tjat om spel och Jackpottar.

Tv-sändningar i parti och minut som gör folk mätt på trav vilket inte leder till ökad publiktillströmning.

Den så kallade "amerikanska modellen" av trav är snart genomförd till 100 procent i Sverige och händer inget drastiskt kan man slå igen publikplatserna alla dagar det inte är V75.

Anders L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons