Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travsporten liknar allt mer spelindustrin

/
  • Från att ha varit en publiksport med möjlighet till förtidsspel har det blivit en spelindustri med möjlighet att besöka spelplatsen, så tycker skribenten om travsportens utveckling.

Annons

Travsporten av i dag liknar mer och mer en spelindustri.

Att arenasporterna lider av minskad publiktillströmning är ingen nyhet. Men då mitt huvudintresse riktas mot travsporten blir jag ­förvånad när jag läser i Trav & Galoppronden nummer 13/1966 att man redan då hade problem med ­minskad publik på Bergsåker, från en helt annan ­nivå naturligtvis, och att medicinen mot detta var borttagande av första och andra plats medförande höjt inträde till 5 kronor samt höjt programpris till 1, 25 kronor. Travlopp med kändisar skulle också locka besökare till banan.

Det är alltså ingen ny före­teelse och då man i dag besöker Bergsåker en vanlig travdag är det en ödslig upplevelse jämfört med hur det var på 60-,70-,80- och 90-talet.

Förr var travsporten en publiksport och travbanan en mötesplats/träffpunkt där intresset för sporten var ett helt annat än det är i dag. Orsaker till att publiken sviker är många men några är enligt min mening: Från att ha varit en publiksport med möjlighet till förtidsspel har det blivit en spelindustri med ­möjlighet att besöka spel­platsen.

Från att fokus och ­intresse till övervägande del legat på sporten till ett ständigt tjat om spel och Jackpottar.

TV-sändningar i parti och minut som gör folk mätt på trav vilket inte ­leder till ökad publiktillströmning.

Den så kallade ”Amerikanska Modellen” av trav är snart genomförd till 100 procent i Sverige och händer inget drastiskt kan man slå igen publikplatserna alla dagar det inte är V75!

Anders L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons