Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbilda bussförarna innan en olycka inträffar

Annons

Till bussbolaget och polisen.

Har varit på besök i Sundsvall under en veckas tid. Under den tiden har jag vid två tillfällen varit nära att kollidera med en linjebuss från Din Tur i samband med rondellkörning. Vid båda tillfällena kör jag in i rondellen i avsikt att köra ur rondellen vid avfart två. När jag befinner mig mellan avfart ett och två kör en buss in i rondellen mitt framför mig. Jag lyckades få stopp någon decimeter från bussen framhjul samtidigt som jag ger en signal.

Buss ett tvärstannar samtidigt som chauffören pekar finger och vräker ur sig en massa svordomar med mera. Samma sak händer med buss två med den skillnaden att chauffören i den bussen också vill tala med mig. Han vill lära mig reglerna för rondellkörning bland annat att när man kör inne i rondellen ska man använda vänster blinkers. Att det råder förkörsrätt för den som befinner sig i rondellen vill han inte kännas vid. Han åberopar även en massa andra konstigheter som inte stämmer med verkligheten.

Nu vill jag uppmana bussbolaget att utbilda sin personal i reglerna för rondellkörning innan en allvarlig olycka händer. För jag kan inte tänka mig att särskilda regler gäller för Sundsvall.

Utflyttad Sundsvallsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons