Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utse en grupp för konstverket

/

Annons

Y:et är ett världskonstverk av konstnären Bengt Lindström som en gång förärades oss i Timrå. Ett konstverk som sedan dess tillkomst, har fått utstå, ”både spott och spe".

Spaltmeter efter spaltmeter, har genom långa tider resulterat i att betraktas som en lek, rättare sagt en barnlek, i den kommunala ingärdade manegen. Den respekt som säkert vår världskände konstnär Bengt Lindström förärade oss i Timrå kommun, har tid efter annan malts sönder och samman av de som inte har den minsta aning om vad kultur innebär för nutid och den kommande framtiden.

På senare tid, så har det ”plitats kraftigt i media”, genom att Jan Forsberg, kultur- och integrationsarbetare, tagit fram sin väl vässade penna och givit oss läsare, en väckande signal, att nu eller aldrig så måste vi gemensamt vakna och reagera över vad som håller på att inträffa.

Hittills så har hela Y-projektet, gått i stå.

Ska verkligen vi medborgare i Timrå bara sitta förslöade och titta på vad de i kommun fattar för beslut?

Ska vi verkligen sälja Y:et?

Vi är många kulturintresserade som anser att hela denna fråga inte ska beslutas i kommunen av en i kommunen som visat sitt ointresse för Y:ets framtid.

Det bästa som omgående kan realiseras, är att entlediga Ewa Lindstrand, vårt nuvarande kommunalråd, från att befatta sig med hela detta ”Y:ets kulturprojekt”!

Utse snarast en flexibel kulturintressegrupp som representeras av personer som respektfullt tar ansvaret för hela detta projekt, både vad gäller renovering och framtida ägareinnehav.

Timråbo, med genuint ansvar för Timrå i framtiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons