Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som gått för långt?

Annons

Ibland hörs kommentaren ”nu har det gått för långt”, ifråga om flyktingar och invandrare. Jag har frågat bekanta vad dom menar, ”vad är det som gått för långt, har du blivit drabbad”?

Det blir krystade svar och man skruvar på sig.

Mina följdkommentarer blir dessa: ”Det har gått för långt med skattesänkningar som ökar inkomstskillnaderna, med ungdomsarbetslösheten, med privata vinstintressen inom vård, omsorg och skola, med Alliansens omänskliga politik som medfört att sjuka utförsäkras och tvingas söka jobb som inte finns, med utförsäljningen av våra gemensamt ägda sjukhus och vårdcentraler till skamligt låga priser, med bristande resurser för skolan och så vidare”.

Listan kan göras lång.

Det är ovärdigt ett civiliserat samhälle att stänga dörren för människor som flyr krig, religiöst och politiskt förtryck. Naturligtvis ska alla kommuner ta emot asylsökande, likaså fler länder ta sitt ansvar. Men vi ska inte sänka oss till en lägre nivån. Sverigedemokraterna har sin livsluft i hatet mot invandrare och muslimer. Deras politiska program i övrigt är mest kosmetiskt för att ge intrycket att vara rumsrena. De senaste skandalerna inom SD är antagligen bara toppen av ett isberg och organisationen genomsyras av rasistiska värderingar. SD har också rötter i svenska nynazistiska rörelser.

Skulle det komma intelligenta utomjordningar till vår planet, kanhända de återvänder till universum med följande konstaterande – ”Vi fortsätter vår resa i universum för att söka efter intelligent liv. Jordens makthavare dödar och förtrycker systematiskt sin egen art och tillåter att stora grupper svälter ihjäl. Det är långt ifrån ett intelligent samhälle”.

Kent Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons