Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är min röst värd?

Annons

Att kalla det som händer i det politiska spelet i Sundsvalls kommun för kaotiskt är väl snudd på underdrift. Det är ju ett svek mot väljarnas röster att Miljöpartiet kan fara fram och tillbaka som en vindflöjel i kastbyar.

Är det att respektera era väljare som röstade på era vallöften och trodde på er politik att gå över till alliansen och påbörja ett samarbete som går i stick i stäv mot partiprogrammet? Det var faktiskt många som röstade på Socialdemokraterna och Miljöpartiet i kommunvalet för att de var rädda att alliansen skulle sälja ut det till delar ägda kommunala bostadsbolaget Mitthem och därvidlag tvingas köpa en bostad. Förstår ni inte denna oro?

Nu helt plötsligt befinner de sig i detta läge och det på grund av att ni politiker inte följer de normer väljarna tror att de röstar på. Sådana här korridorbeslut och tisslade bakom ryggen på partikamrater är väl inte mer värda än det papper som era vallöften är skrivna på.

Faktiskt är det bara alliansen som varit ärlig i denna affär, för man kan ju ej beskylla dem för att Miljöpartiet kommer och kastar sig om halsen på dem. Eller kan man det? Man får ju hoppas att detta beslut som alla i Miljöpartiet inte fick vara med och fatta rivs upp och att ni skapar arbetsro för det som ni är tillsatta för att göra, att vara politiker och inte tramsa om rätt och fel.

Vi är fortfarande rädda att Mitthem säljs ut till något bostadsbolag som lyxsanerar och gör bostadsrätter av hela beståndet.

Håkan Hammarström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons