Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör man inte för att slippa rynkor?

/
  • En del verkar göra allt för att undvika rynkor. Men skribenten anser att det är viktigare att våga visa känslor.

Annons

Är det så viktigt att inte ha några rynkor? Är inte detta en del av livet? Rynkor kan faktiskt vara vackra.

Läste om att en kvinna inte har rört på musklerna runt munnen på åtskilliga år. Hon har inte skrattat ­eller dragit på munnen alls.

Kan detta vara så otroligt viktigt? Det som är viktigt i livet är ju att visa vad man känner. Att skratta, att gråta eller dra på smilbanden som det heter. Men då är det ­viktigare att inte få några rynkor.

Har mänskligheten blivit tokig? Ja, man kan faktiskt undra ibland.

Har vi verkligen blivit mer intelligenta? Jag tror nog att det är en sanning med modifikation.

Jag är helt övertygad om att allmän­bildningen är sämre i dag än vad den var när jag växte upp. Ändå har vi så många digitala medel att ta till. Vi tänjer verkligheten på ytterligheterna. Är det för att livet är tråkigt? Kanske. Är det för att ­samhället är som det är? Kanske.

Men att ta sådana här droger som man kan köpa över nätet och kan vara livs­farliga, har det något med allmänbildningen att göra? Vet man vad livsfarligt är? Det tror jag men det är inte farligt i deras värld.

De frågade några amerikaner i tv om de visste vad den stora floden heter som går rakt igenom Egypten. Svaret blev: Pyramid­­­­flo­den. Då har man ju mist detta med allmänbildningen.

Livet man har fått är ju faktiskt en gåva. Man borde vårda det mycket bättre än vad vi gör i dag. Kärleken är en hörnsten i vår civilisa­tion, den har gjort så mycket gott. Den är gratis och kan komma runt hörnet när du minst anar det. Då syns inga rynkor, de blir bara bättre och bättre när människor är kära. Detta borde vi kunna ta till i det vanliga livet.

Rynka inte på näsan åt rynkor.

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons