Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med S:t Olofsskolan

/

Annons

Replik på "Nu öppnar vi en ny skola", ST 28 augusti.

Läste en debattartikel av João Pinheiro och Hans Zetterkvist där man i långa fina meningar vill utveckla Sundsvalls skolor och det skall öppnas en ny skola i Nacksta som skall drivas enligt Bunkeflomodellen. Men jag hakar upp mig på en mening barn- och utbildningsnämnden har nu goda möjligheter att lösa lokalfrågan på ett ekonomiskt försvarbart sätt. Detta genom att SFI flyttar från sina lokaler i Nacksta.

Ett par dagar senare är det en artikel i ST där det står att man inte kommer att satsa på utbyggnad av S:t Olofsskolan och det finns förslag om att flytta verksamheten till SFI:s lokaler i Nacksta redan nästa läsår.

Nu är jag och många andra väldigt nöjda med S:t Olofsskolan där rektor och övrig personal med stor framgång driver sin modell vilket ger resultatet att ansökningarna ökar. Skolan har dessutom en fantastisk utemiljö som inbjuder till hopp, lek och äventyr. Sett ur kommunalekonomisk perspektiv kanske det är mest försvarbart att minska ansökningarna till S:t Olof genom att få bort S:t Olofsmodellen.

Nu är det kö till de flesta skolor och jag vill ha ett snabbt besked vad som kommer att hända med S:t Olof.

Sveriges bästa skola?

Hans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons