Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer på Åstön?

/

Annons

Åkte ut med familjen i lördags (den 20/9) och skulle ha en skön dag i Åkeröviken. Då är det en bom över vägen med en skylt från arrendatorn att han måste ha stängt på grund av Naturskyddsföreningens överklagande angående campingen.

Har inte arrendatorn en skyldighet enligt avtalet med kommunen att hålla naturreservatet öppet för allmänheten? Det är en helt annan fråga än tillstånd för camping. Eller har naturreservatet blivit arrendatorns eget revir? Tycker att det är dags att kommunen agerar.

Besviken familj

Svar direkt:

Som säkert uppmärksammats har endast två bommar hållits öppna tidigare och det har varit till Åkeröviken och gamla kasernplanen, i övrigt är tillträdet till naturreservatet genom att man parkerar och promenerar eller cyklar. Det är ett beslut som jag som arrendator ej varit med om att besluta, det togs minst fyra år före vårt arrende.

Vi tycker att det är lika tråkigt som alla andra att bommarna tvingas hållas stängda.

Sedan flera år tillbaka har Bengt Göran Norlin, Timrå naturskyddsförening, påpekat att det är olagligt att köra inom naturreservatet och då påpekat bland annat parkeringen på kasernplanen. Detta bland annat i artiklar i ST. Tydligen har han rätt då länsstyrelsen i sitt beslut angående camping i Skeppshamn tillstyrkt överklagandet och även sagt att parkering inom strandskyddat område inte är tillåtet.

Vi rättar oss givetvis efter detta beslut och hoppas att det kommer att ändras.

Då vi läst de protokoll som Timrå naturskyddsförening lagt ut på nätet undrar jag:

1: När togs beslutet att överklaga?

2. Vilka deltog i beslutet?

3. Var det enhälligt?

4. Var finns protokollet?

Lars Berntzen, arrendator

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons