Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har hänt med arbetsmiljön?

Annons

Vad är det som händer på våra arbetsplatser! Vem ska hantera de dåliga arbetsplatserna i vårt län? Vem ska ta hand om den enskilda individen som inte mår bra? När en hel arbetsplats blöder, varifrån kommer hjälpen? Vem ligger ansvaret på? Ingen bryr sig och ingen vill ta tag i det. Till alla er därute som är drabbade, vad gör vi åt det, kan vi göra något åt det?

Jag har många bekanta i det här länet som jobbar på olika typer av arbetsplatser. Fenomenet överallt verkar vara dåligt klimat. Det här dåliga klimatet verkar finnas på alla arbetsplatser oavsett om det är en myndighet, kommun, landsting, privat företag med mera.

Något som verkar vara genomgående på dessa arbetsplatser är: Passa dig noga för att yttra dig. Om det inte passar kan du gå. Folk tvingas att säga upp sig på grund av trakasserier från ledningen. Chefen favoriserar vissa och andra anses som nollor. Är det så här det ska vara i Sverige 2015, känns snarare som 1930 när man skulle stå med mössan i hand och buga.

Ett dåligt arbetsklimat beror oftast på ledningen. Har ledningen missuppfattat sina arbetsuppgifter eller? En toppstyrd ledning som inte vill att övrig person ska känna delaktighet, är det en bra ledning? En frånvarande ledning som bara åker omkring och glassar, är det en bra ledning? En ledning som det stigit åt huvudet att man är chef och inte ser någon annan än sig själv, är det en bra ledning? Vilken sten som än vänds på i vilket företag som helst kommer det att hittas skit under!

Hoppfull ändå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons