Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga bygga stad!

/

Annons

Stadsplaneringen i Sundsvall får mig att må illa. Politikerna försöker ta bort allt som ger Sundsvall en urban känsla.

Jag förstår inte riktigt det här. I Sundsvall är det stor bostadsbrist. Och hur försöker politikerna åtgärda problemet? Jo, genom att dutta med små byggen av förortshus.

Stenstan är väldigt liten till ytan men har världens bästa förutsättningar för att bli en del av ett stort city. Vi har i direkt anslutning av city till stora delar nedlagda industriområden som skulle kunna utnyttjas för att bygga ut city. Och vad händer? Politikerna bygger om de få gatorna med urban karaktär till estetiska gator som liknar en genomfart genom någon småländsk småstadsidyll.

Ombyggnaden eller försköningen av Storgatan gjorde mig ledsen. Sundsvall ska inte vara någon idyll utan ett urbant centrum som intresserar unga. Det är vad regionen behöver. Vill du ha en småstadsidyll, åk till Timrå istället.

Sundsvall behöver fler breda framkomliga gator, fler stenlagda gator, och vad mer som ingår i en typisk svensk storstad. Att bygga ut city och sluta försköna stadsgator kan innebära att en tillväxtspiral går igång.

Om bostadsbristen minskar kommer fler att flytta till stan och färre flytta därifrån på grund av att de tappar tålamodet gällande bostadsbristen. När vi sedan fått större befolkningsmängd kan vi också börja planera för att återuppliva spårvägen. Spårvägar är kända för att skapa attraktiva städer. Nå, ska vi bygga stad eller?

Ung kille som sett Stockholm och är besviken på Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons