Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga diskutera invandringen med SD

/

Annons

Jag skriver detta i egenskap av en helt vanlig medborgare.

I valet fick SD 13 procent av rösterna från de röstberättigade. Det är fler än Vänstern, Miljöpartiet, KD, Centern, Folkpartiet. Alla partier har nonchalerat 801 178 röster av svenska folket. Problemet med de etablerade partierna är att de inte törs diskutera invandringen och allra minst med SD.

Man pratar hela tiden om kostnader för skola, omsorg, försvar och så vidare. Ingen pratar om hur mycket invandringen kostar och faktum är att det inte är någon som vet hur mycket den kostar. Inte ens politikerna, inte ens Migrationsverket. Hur kan man då budgetera för omsorgen, skola, försvar och så vidare när man inte vet hur mycket pengar man har att röra sig med. Eller har man en enskild plånbok för invandring? Det tråkiga är att ni inte vet hur mycket pengar det finns i plånboken.

Det finns uppgifter på allt mellan 40–250 miljarder kronor per år. Men det kanske är struntsummor för er som inte ens törs diskutera.

Sverige är väldigt generös med invandringen men hur flat får man vara som svenska representanter i EU när man inte kan påverka och se till att fördela invandringen rättvist i Europa. Detta är väl om något som bör tas upp i EU istället för att diskutera snusen.

Måste allting ta sån himla tid? Eller också kan vi ju gå ur EU och använda de pengarna till invandringen. Vi skulle då åtminstone få ett tillskott på 30 miljarder netto efter bidrag.

Att fördela asylsökningen rättvist i Sveriges kommuner går väldigt sakta om det ens är någon hastighet alls.

Att vara generös med invandring där nio personer får bo i en etta är väl inte speciellt humant. När vi tar emot invandrare måste vi ju kunna ta hand om dem och inte fösa in dem i något bås. Till och med våra djur har det ju bättre. Betänk också att det är en oerhörd bostadsbrist i landet, om ni inte visste det.

Läste nu att man föreslog den före detta militäranläggningen som bostäder för asylsökande, mitt ute i ingenstans på Åstön utan några som helst möjligheter att ta sig till läkare, tandläkare, affär, apotek etcetera.

Hur tänker ni egentligen, ni som har kommit på denna geniala lösning?

Nä, jag tycker att ni ska ta hand om de människor som har kommit och se till att de får bostad, mat, möjlighet att lära sig språket och förhoppningsvis så småningom ett arbete. Det bästa vore ju om det kunde bli lugnt i deras hemländer så de asylsökande kunde återvända, för det vill de väl? Man måste kanske minska ner på antalet asylsökande eller så får vi väl knacka på hos Finland.

Ni etablerade partier kan inte stoppa huvudet i sanden och tro att Sverige är ett allemansland.

Börja diskutera invandringen på allvar, även med SD i radio och tv så vi hör hur ni tänker. (fegisar höll jag på att säga.)

Anki Fredin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons