Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen i bedrövligt skick

/
  • Vägen är ett ständigt samtalsämne i bygden, skriver Kerstin Vesterlund. Bilden är tagen i december 2013 efter att stormen Ivar hade dragit fram.

Annons

Jag har den stora (o)lyckan att bo efter väg 691/693. E4–Västansjö–Backås–Åvike även ”Norr-Hässjö” kallad i folkmun. Fantastiska människor, fin natur och stor sammanhållning präglar de som lever och verkar här. Men vägen här är som en stor blöt filt som tynger ner all framtidstro och utveckling här.

Vi vill så mycket. Till exempel ha alternativa boende, genomföra rensning av åar och sjöar, bedriva boskapsdrift och fiskerinäring samt ha naturstigar.

Storsand är ett större sommarstugeområde där allt fler väntas bo även vintertid. Vi har våra träffar om hur vi vill satsa för framtiden och vi kommer hela tiden tillbaka till den dåliga vägen.

Vi är frustrerade, ledsna, vansinniga och uppgivna. Har påtalat och uppvaktat Vägverket/Trafikverket under många år. Utan åtgärd. Jo, jag höll på att glömma. Vi fick en asfaltväg från E4 och inåt på 500 meter och den är vi så glada för eftersom det var flera av oss som hade fastnat i hålen som fanns där och behövde traktorhjälp för att komma upp. Sista gången jag åkte 4 kilometer från E4 och hem gick antispinn in tre gånger. På en grusväg utan snö! Christer Engstrand, Trafikverket, vi vet att du är en ”hyvens kille” och du har stor möjlighet att stötta och hjälpa oss att torka upp den blöta filten och ge oss tillbaka vår framtidstro.

Kerstin Vesterlund, Backås, Norr-Hässjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons