Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väginspektioner av grusvägar är bristfälliga

Annons

Replik till Karin Netterman Trafikverket, på hennes svar om Ulvsjövägen, ST den 4 november.

Vecka 41 skickade jag insändaren till båda tidningarna. ST publicerade insändaren vecka 42. Dagbladet publicerade den först vecka 43 och då hade vägen skrapats.

Det intressanta är att Netterman inte nämner att Trafikverket redan vecka 42 läst insändaren i ST och efter det bestämt att göra en inspektion.

Problemet är att Trafikverket numera gör inspektioner först efter att vi framfört klagomål. Regelbundna inspektioner verkar inte göras, i alla fall inte av Ulvsjövägen.

Årets första skrapning gjordes i mitten av juni, också då efter att jag skrivit en insändare.

Ulvsjövägen behöver två skrapningar per år. En gång efter att tjälen gått, någon gång i maj. Den andra skrapningen bör göras någon gång i september. Tung trafik belastar alltid vägen hårt och de senaste åren har det varit extra mycket trafik.

Tidigare år när det fungerat bättre har inspektioner gjorts i god tid och vi som använt vägen regelbundet har inte behövt framföra klagomål.

Rådet till er på Trafikverket; se över era rutiner med väginspektioner. Vi betalar också skatt och våra bilar slits snabbare då vägen ofta är dålig.

Kent Eriksson, Ulvsjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons