Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägsträckan som är sämst i Medelpad

/

Annons

Vägen mellan Liden och Anundgård är en vägsträcka som väghållaren glömt eller kanske inte bryr sig särskilt mycket om. Den vägsträckan är nog den sämsta i Medelpad. Underhållet är så bristfälligt att det är gruvsamt att behöva nyttja vägen på de ofta återkommande besöken i Åsen som är en by utmed den namngivna vägen. Värst är det naturligtvis för dem som bor utmed vägen och som behöver nyttja den varje dag, ibland flera gånger varje dag.

Värst är det på våren när tjälen håller på att gå ur jorden, då är det som att åka i en päråker. Det är då lerigt och slirigt och många sträckor är nästan omöjliga att passera och ibland händer det att man kör fast och behöver assistans för att komma loss. Vägen blir också besvärlig när den drabbas av skyfall, då uppstår pottor så stora och djupa att de skadar bland annat bilarnas stötdämpare.

Då och då genomför man så kallade renoveringar av vissa vägsträckor, men efter en kort tid är vägen lika dålig igen och borde än en gång renoveras. Uppbyggnaden av vägbanken är så dålig att det blir tätt mellan skadorna. På vissa sträckor finns inga diken utmed vägen utan flödvatten tar sin väg inne på vägen eller utmed densamma.

Vägen är viktig och nödvändig för att samhället utmed densamma ska fungera. Det är viktigt att skolbussen och posten kommer fram. De som bor utmed vägen och har sitt arbete på annan plats måste ha tillgång till en bra väg. Alla timmertransporter som sker på vägen ska också kunna ta sig fram utan att vägen trasas sönder.

I många år har det varit nödvändigt att åtgärda vägen, så därför uppmanas väghållaren, Vägverket, att snarast påbörja ett riktigt vägarbete på den trasiga vägen mellan Liden och Anundgård (vid Holmsjön).

Åke Nyberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons