Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väl godkänt betyg trots allt

/

Annons

När man som undertecknad dagligen från sitt fönster ser de många, tunga lastbilarna dra förbi över bron, och medveten om att de allra flesta lastbilarna väljer bron även efter avgiftsinförandet, blir man – om inte förr – nöjd över brobygget med tanke på att lastbilarna med sina avgasspyor och buller (ibland också med farlig last) tidigare tvingades att knuffas och tränga sig genom stan.

Naturligtvis är förhoppningen att alla personbilsförare som förutom giftig soppa i tanken har bojkottavsikt i sina (andra) tankar tänker om, vilket jag också tror att de flesta förr eller senare gör.

Tiden läker i många fall inte alls alla sår som det påstås, men i det här fallet är jag säker på att det djupa, svidande avgiftssåret läks, och den i och för sig förståeliga brobojkotten tynar ut.

Lite besviken kan man dock bli över något annat, om än det handlar om en lägre division och är mindre betydelsefullt: Trafikverkets kundtjänst upplyser vid förfrågan om brobelysningen att den nu är helt enligt ritningarna, och att alla lampor är kontrollerade.

Vi många som är positiva till det imponerande bygget som lett till den passliga bron hade hoppats att den vid mörker skulle kunna visa upp sig åt det praktfulla hållet till. De många, stora och inte minst viktiga lastbilarnas broöverfart innebär dock att slutbetyget blir väl godkänt trots de förbenade avgifterna, och en enligt många med mig fattig kvällsbelysning.

Stig Östlund, Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons