Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänd inte ryggen åt era väljare

Annons

I landstingsvalet la jag min röst på det parti som verkade för tre akutsjukhus i länet och vars valspråk är/var(?) – "solidaritet och människan i centrum".

Socialdemokraterna har varit mitt parti hela mitt liv. Jag har trott på er och tänkte att nu när ni återtog makten skulle vi äntligen få lite arbetsro. Ack så sviken jag blev. Ni tror blint på Sundsvall sjukhus och att en centralisering är det bästa. Ni har gått i deras fälla.

Låt alla tre sjukhus göra det de är bra på. Jag förstår inte att ni tar bort det som fungerar bäst av allt på Sollefteå sjukhus. Är det så man gör? Brukar man inte behålla det bästa?

Alla tre sjukhus fick besparingskrav på sig. Sollefteå klarade dem, Sundsvall gjorde det inte.

Operation på Sollefteå sjukhus hade dessutom arbetat fram ett förslag på hur man skulle kunna effektivisera sin verksamhet och genomföra 8–9 protesoperationer per vecka. Men då drog landstinget in på vårdplatser genom att stänga en avdelning på sjukhuset vilket också hindrade möjligheten till att utföra fler protesoperationer.

Varför tog ni inte vara på den vilja och engagemang som visades? Viljan att effektivisera och förbättra ekonomin.

Eller var stängningen av avdelningen ett smart drag från er för att vi inte skulle kunna bli effektivare. För då hade ju ert argument om att lägga ner operationsverksamheten på grund av ineffektivitet fallerat.

Inser ni inte att detta smygeri är ett spel. Det är ett stormaktssyndrom där allt ska centraliseras.

Gör om gör rätt. Värna om hela Västernorrland och låt alla tre akutsjukhus vara kvar och låt varje sjukhus göra det de är bra på. Vi måste hålla ihop i länet för att länet ska överleva. Annars hamnar vi snart i ett läge där allt ska centraliseras ännu mer och vi blir en del av ett ännu större område. Vänd oss inte ryggen vi måste samarbeta.

Tänk större och tänk på era väljare. Jag börjar tappa förtroendet för politikerna.

Besviken väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons