Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanliga taxiresor omfattas inte av upphandling

/

Annons

Replik på insändaren "Ånges taxibilar stationerade i Sundsvall", ST 6 juli.

Taxi Mitt påstår i insändaren att kommunalrådet i Ånge gläds åt att Taxi Drakstaden blivit ny entreprenör i vår kommun. Jag har aldrig någonsin yttrat vare sig något positivt eller negativt kring denna upphandling, förutom att jag för en månad sedan skrev följande på Facebook: ”Nu ska man tydligen kunna boka taxi fram till klockan 23 på vardagar och till 03 under helgerna”. Detta anser jag, oaktat operatör, är en förbättring eftersom man tidigare var tvungen att förbeställa sina taxiresor.

Men följande är fakta: Taxi Holm AB har vunnit en upphandling som gjorts av Kollektivtrafiken i Härnösand. Det de vunnit är färdtjänst och sjukresor, det vill säga samhällsbetalda resor – vanliga taxiresor omfattas inte av någon upphandling, utan där råder etableringsfrihet i vårt land.

Den information vi fått är att Taxi Holm var betydligt billigare denna gång och har därför tilldelats dessa uppdrag. Ånge kommun har varit väldigt nöjda med det avtal som funnits med Taxi Mitt, och på det sätt de skött uppdraget, men enligt svensk lag så skall samhällsbetalad verksamhet upphandlas och denna gång lade – enligt Kollektivtrafikmyndigheten – Taxi Holm ett bud som var betydligt bättre än Taxi Mitts.

De som kommer att köra dessa resor bor så som tidigare i Stöde, Fränsta, Ånge med flera orter, och merparten av de anställda kommer från Taxi Mitt.

Sten-Ove Danielsson

Kommunalråd i Ånge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons