Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår chef är en mobbare

/
  • Chefen har ett stort behov att tala om att det är han som bestämmer, berättar skribenten.
Annons

I insändaren skrivs följande mening: "Som chef och ledare har man ett stort ansvar när det gäller att bryta destruktiva mönster". Men om det är chefen som mobbar då?

Jag jobbar på en större arbetsplats i regionen. Vi har en chef som mobbar, trakasserar, ljuger och hotar oss. Problemet har funnits under många år och kontakten med facket har varit intensiv. Att en människa tror sig ha denna rätt att förstöra för så många människor är helt sinnesjukt.

Personen i fråga förstår inte att han trampar på oss med spikskor och upplyser man honom om detta så förstår han verkligen inte att något är fel. Denna jargong är numera vardag. Som anställd på detta företag är det mer vanligt att få en utskällning eller ett annat otrevligt bemötande än att få cred för det man gör.

Att ständigt känna sig bevakad och bara vänta på att bli ifrågasatt, dumförklarad och hånad. Många av oss har en klump i magen när man ska till jobbet. Några av oss har svårt att sova på nätterna och det är många gånger svårt att släppa dessa otrevligheter på fritiden. Han har ett stort behov att tala om att det är han som bestämmer. Men så gör väl "små" människor?

Den inre stress som skapas är direkt farlig. Det är en kränkning som skulle vara straffbelagd och man skulle kräva skadestånd. Man vill ha en chef att se upp till som föregår med gott exempel men detta är vuxenmobbning och det är precis vad vi försöker att lära våra barn att inte göra.

Vi är mobbade

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons