Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns jobben?

Annons

Under en tid så var oron stor inför fyrtiotalisternas pensionsavgångar! Man målade fan på väggen och spådde att vi skulle få en stor brist på arbetskraft. Nu har nämnda stora åldersgrupp gått i pension, men någon större efterfråga på arbetskraft har vi inte märkt av.

Många röststarka människor i maktens korridorer och även media måste där ha räknat gruvligt fel och av det lär vi oss att ingen – hur utbildad man än är – kan man ändå inte spåna ut hur framtiden kommer att gestalta sig. Däremot kan vi se att många yrken, både inom privata sektorn så väl som inom den offentliga, att man inte tillsatt jobb i samma utsträckning som människor gått i pension. Detta märks mest på att samhällsservisen försämrats märkbart och det främst på landsbygden.

Alla vill ju spara in för att tjäna pengar men detta har fått till följd att maskineriet börjat hacka betänkligt på många områden och rent miljömässigt har vi gått åt fel håll då många måste åka längre både till jobb, skola och andra samhällsinrättningar.

Att vända på steken blir inte lätt med det tänk som våra företagsledare och politiker har idag, men att vårt eviga samhällsbygge har kommit lite på villovägar kan nog de flesta se om de vill och vågar! Eller är det så att femtiotalisterna nu är den stora proppen som står i vägen för våra unga så som fyrtiotallisterna tidigare sades göra.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons