Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var med och delta för människors lika värde

/

Annons

I veckan flaggar Sundsvall för alla människors lika värde.

För sjunde året i rad anordnar Sundsvall Pride parad. Ett arrangemang som är värt att uppmärksammas, hyllas och framförallt delta i. En stor eloge till arrangörerna som ger oss möjlighet att gå samman och visa kärlek, stolthet och respekt för alla människors lika värde.

I Sundsvall strävar vi efter att bli en rikare kommun. En kommun där vi har en öppen och välkomnande attityd och där det finns en mångfald av människor.

Som vice ordförande i kommunstyrelsen kommer jag vara pådrivande för att vi som kommun ska genomföra en utbildningsinsats för personal i skolan, skolhälsovården och socialtjänsten, för att de bättre ska kunna ge hjälp och stöd åt HBTQ-personer. Men också för att öka kunskapen generellt.

Siffror från brottsförebyggande rådet visar att anmälda hatbrott kopplade till högerextremism ökat de senaste åren. Det är inte annat än skamligt att vi inte kommit längre.

I Sundsvall kommer vi fortsätta vårt trygghetsskapade arbete där vi strävar efter att erbjuda en livsmiljö och trygghet i toppklass. Det oberoende av kön, ålder, funktionsnedsättning, hudfärg, tro, sexuell läggning eller något annat som gör oss till unika människor.

Ska vi nå en livsmiljö och trygghet i toppklass behöver alla goda krafter samverka och därför uppmanar jag alla Sundsvallsbor att i morgon, lördag, manifestera för alla människors lika värde.

Bodil Hansson (S)

Vice ordförande kommunstyrelsen i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons