Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför gick Miljöpartiet tillbaka?

Annons

Miljöpartiet fick inte det mandat av folket partiet hade förväntat sig. Åtskilliga medborgare är förvånade över att detta miljövänliga parti inte gått mera framåt än vad de gjort. Vad kan detta då bero på?

Jag börjar med att titta på mig själv. Jag har komposterat mitt matavfall sedan mer än 20 år. Jag har källsorterat nästan lika länge. Jag kör inte en bensindriven bil. Jag åker gärna moped, buss, cykel eller tåg. Jag äter helst fisk, gärna fågel. Jag köper mitt kött av jägaren i trakten och älgen är i allra högsta grad ekologisk och var uppväxt i västra Medelpad. Jag köper inte en massa nya slit-o-slängprodukter. Jag lagar mina kläder och skor. Jag säljer mina överblivna prylar på FB eller Blocket. Jag använder vattenkokare när jag kokar vatten. Jag har max 20 grader inomhus på dagen och 18 på natten. Jag renoverar i stället för att köpa nytt. Jag handlar gärna byggprylar på byggrecykling. Jag köper miljömärkt energi. Jag…

På det hela taget lever jag som jag lär, till skillnad mot så många, vilka mest snackar och inte äter sin egen medicin.

På det hela taget borde jag vara urtypen för dem som röstar på Miljöpartiet.

Men… jag är en medelålders, heterosexuell man, vilket betyder att allt ovan inte är sant utifrån Miljöpartiets språkrör. Detta språkrör glömde visst av att drygt 1,8 miljoner röstberättigade finns i min ”folkgrupp”.

Jag kunde inte över min döda kropp rösta på ett parti som har språkrör som fullständigt pulveriserar mig, mina medmänniskor och mina miljöbetingade värderingar. Detta trots att jag lever som jag lär och sannolikt är mera miljötänkare och miljömupp än de flesta i Miljöpartiet!

Svårare än så är det inte … Miljöpartiets språkrör måste visa större ödmjukhet om de vill få fler röster i nästa val. Min röst kommer partiet dessvärre aldrig att få förrän språkrören ”ställer sig på knä” och ber folket om ursäkt för sina uttalanden.

Analytikern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons