Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska vi betala för de rikas RUT-avdrag?

/

Annons

Läste i tidningen i dag att många lågavlönade har utnyttjat RUT-avdraget.

Jaha, vilka är då lågavlönade?

Jo, gränsen går tydligen vid 32 000 kronor.

Förskolepersonal med flera lågavlönade har cirka 26 000 kronor per månad. Om jag hade den månadsinkomsten skulle jag verkligen känna mig högavlönad, dessutom skulle jag bli överlycklig, har nämligen mindre än 14 000 kronor per månad.

Har inte fått någon löneförhöjning på evigheter, men skatten är hög i förhållande till förvärvsarbetande så någonting är ju högt i alla fall. Mina fasta utgifter för boende och försäkringar, dagstidning med mera har det senaste året stigit med 1 750 kronor, här är det inte tal om några löneförhöjningar för att följa några som helst index. Här gäller lönedumpning.

Skulle inte tro att någon i min inkomstklass har nyttjat RUT-avdraget, men vi får snällt vara med och betala för de högavlönades utsvävningar/lättja via bidrag av skattemedel.

Det sägs att RUT-avdraget är så bra för det har gjort svarta jobb vita. Vilka är det då som har betalat svarta löner som vad jag vet är ett skattebrott? Jo, det är de högavlönade.

Om jag, lågavlönad pensionär, hade begått ett skattebrott så hade jag blivit straffad för det. Men nu har man hittat på ett bidrag till de rika så de ostraffat kan fortsätta att få sina städtjänster utförda och med bidrag dessutom. Det är skamligt!

Att stjäla pensionärernas pengar, som gjordes på 90-talet, är ett brott. Att beskatta pensioner högre än arbetsinkomster är åldersdiskriminering och borde bestraffas. Önskar att någon med ork och engagemang skulle anmäla politikerna i Sverige till EU-domstolen för denna diskriminering.

Det gick väldigt bra att stjäla pengarna på en enda gång och det går bra att beskatta oss högre och sänka skatten för de högavlönade från ena dagen till den andra. Men när det kommer på tal att pensionärerna ska få tillbaka något via sänkt skatt och högre pension då ska det ta upp till sex år innan det fullt ut kan ske, om inget oförutsett inträffar förstås, för då kan det ta hur lång tid som helst.

90-talets miljardstöld från pensionsfonderna skulle återbetalas krona för krona. Jag har ännu inte fått en enda krona.

Anki

Ilsken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons