Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är oroliga för att mista vår bank

Annons

För några månader sen fick vi ett sorgligt besked vi som bor i Lidenbygden. Vår bank, Handelsbanken som har kontanthantering kvar, har gått ner från att ha öppet fem dagar till att ha öppet två dagar i veckan. Tidsbokning tre dagar i veckan. Det här är vi oroliga för, är det en smygstängning? Kommer banken att finnas kvar om fem år?

Jag som företagare är beroende av kontanter och här i bygden är det många gamla som inte har kort och inte kan hantera dessa på grund av synproblem och små knappar i kortterminalerna. Sedan ska du ha koll på koden också.

Jag är själv inte förtjust i kort, då de inte är 100 procent säkra och man ser ständigt personer som använder kort till alla små summor, som kostar extra att hantera. (Sedan har man sett Lyxfällan på tv.) Och bankens årsavgifter, det är ju inte gratis med kort.

Vi i Liden har Icaaffären, skolan, Hälsocentralen, Apoteket och macken som livsnerv och vi får ständigt kämpa för allt i samhället. Är det inte nerdragningar av bussturer så är det gatubelysningens nersläckning. Saker som är självklara i städerna får vi ständigt kämpa för fast vi också bor i Sundsvalls kommun.

Här i bygden finns handlingsbussar som åker och hämtar och skjutsar till affären 2,5 mil bort. Bra service där. De som nu bor i Boda och Långliden åker på fredagar och kan inte längre göra bankärenden då banken är stängd på fredagar. Och i affären kan du endast ta ut upp till 500 kronor extra. Bankautomat finns i Bispgården och Bergsåker, det är nio mil mellan dessa. Ingen vidare service alltså.

Sedan kommer nu banken att efter nyår inte hantera företagens dagskassor.

Vår bank tillhör Umeås regionkontor, har detta någon betydelse för nerdragningen?

Som sagt, vi som bor i Lidenbygden är oroliga för att mista vår bank service.

Lillian Ulander

På uppdrag av Sillre med omnejd Hem och Samhälle, Västanå-Korsåmons Bygdegårdsförening och Lillians Taxi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons