Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi står inte bakom ohållbar konkurrenssituation

Annons

Replik på Klippa och klistra inte räddningen, ST 2 november.

Som mångårig spelpolitisk talesperson för Moderaterna och numera anställd av en lobbyorganisation för utländska spelbolag (BOS) borde Gustaf Hoffstedt lärt sig mer om travsportens folkrörelsepräglade organisation och arbetssätt.

Det är nämligen så att travsportens 33 banor från Boden i norr till Jägersro i söder, travtränarnas, hästägarnas och travhästuppfödarnas organisationer på fullmäktigemöten och förtroenderåd kommit överens om att gemensamt driva frågan om en omreglering av spelmarknaden till ansvar och konkurrens på lika villkor. Parallellt arbetar vi för att hitta övergångslösningar som skulle jämna ut konkurrensförmågan under den långa tid spelutredningen förväntas pågå.

Det ställningstagandet tar bland annat uttryck i gemensamma debattartiklar som den i Sundsvalls Tidning och Göteborgs-Posten. Som Hoffstedt mycket väl vet är detta varken konstigt eller ovanligt, och därför är det trist att utrymme som kan användas för konstruktiv debatt om spelmarknadens framtid istället nyttjas till irrelevant raljerande.

Hoffstedt efterlyser en speldebatt om idéer och tankar vi formulerat själva. Det är precis vad travsporten gjort och presenterat. Som enda aktör på spelmarknaden har vi tagit fram ett genomgripande förslag om hur vi vill att en licensmarknad ska se ut med ansvar och konkurrens på lika villkor. Den presenterade vi i vår debattartikel, men det nämner Hoffstedt inte med ett ord. Inte heller något om det orimliga i att travet betalar cirka 70 gånger högre spelskatt än de bolag Hoffstedt företräder. Det skapar en ohållbar konkurrenssituation som hotar Bergsåker, travsporten och hästnäringen.

Thomas Almqvist

Ordförande Norrlands Travsällskap

Läs också: Vilda västern på spelmarknaden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons